CR-Corporation Homepage
introductie sp@ce news mercurius venus aarde mars
jupiter saturnus uranus neptunus pluto heelal
de/onze maan astero´┐Żden atmosfeer cassini galileo straling

INTRODUCTIE


Welkom bij de Space Encyclopedie van de CR-Corporation!


introductie
De CR-Corporation stelt een kleine on-line encyclopedie van de ruimte ter beschikking. Alle gebruikte teksten en afbeeldingen mogen zonder toestemming worden gebruikt voor publicaties, werkstukken en alle andere doeleinden.

Met de introductie van het vak ANW (Algemene NatuurWetenschappen) bij de ingang van de Tweede Fase in het middelbaar onderwijs leek het mij vooral voor deze doelgroep een goed idee om wat actuele informatie en beeldmateriaal over de belangrijkste onderwerpen in ons heelal te presenteren op het Internet. Zoals reeds gezegd is de voornaamste doelgroep leerlingen van het middelbaar onderwijs die met de informatie of beeldmateriaal het een en ander kunnen doen. Maar ook de ge´nteresseerde niet-ANW-leerling is natuurlijk van harte welkom! Iedereen die interesse heeft in het heelal met alles wat zich daarin afspeelt zal aan zijn trekken komen.

Het beeldmateriaal is volledig afkomstig van de NASA. Aldaar is aangegeven dat alle beeldmateriaal (zolang het geen eigengemaakte composities en logo's betreft) door iedereen mogen worden gebruikt en gepubliceerd. De teksten zijn van mij zelf. Om een bronvermelding daarvan te vermelden is naar mijn mening volstrekt zinloos omdat ik me al jaren bezig houd met de astronomie en tientallen publicaties daarover heb gelezen of programma's daarover op televisie heb bekeken.

Klik op de items bovenaan om direct naar de pagina's te gaan welke het onderwerp behandelen. Tot nu toe beperk ik me tot de planeten van het zonnestelsel en wat algemene zaken, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat dit nog wordt uitgebreid.

Tot slot hoop ik ieder die deze site bezoekt veel plezier eraan beleeft en er mogelijk iets van opsteekt.

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen, maak deze dan kenbaar door het contact formulier te gebruiken.

Om terug te keren naar de centrale homepage www.cr-corporation.nl kun je op het logo linksboven klikken.
Article image

Afdrukken
Als je een afdruk wilt maken van een bepaalde pagina, maak dan gebruik van de nieuwe afdrukweergave! Deze vind je helemaal onderaan elke pagina, meteen rechts naast de copyrightmelding. Als je daarop klikt, opent zich een nieuw venster waarin dezelfde tekst en afbeeldingen worden weergegeven, maar dan in een formaat waarmee je printer beter overweg kan. Zo wordt de tekst keurig (en vooral volledig) afgedrukt en blijven afbeeldingen op hun plaats. Ook voor zwart-wit printers zou deze weergave geen problemen mogen opleveren.


´┐Ż Copyright CR-Corporation - 2024 - Afdrukken print - contact

Valid HTML 4.01! Correct CSS!